Kunststof kozijnen

Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen vanwege de (relatief) lage prijs, de hoge isolatiewaarde en de hoge inbraakafweerheid. Ze zijn gemiddeld iets duurder dan houten kozijnen en goedkoper dan aluminium kozijnen. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden waardoor kunststof kozijnen waardoor er voor elk raam wel een oplossing is.

Onderhoud

Volgens Wikipedia.org zijn kozijnen gemaakt van PVC. Daarnaast zorgen kunststof kozijnen voor een verzorgd uiterlijk van uw woning. Ze zijn makkelijk schoon te maken met een beetje schoonmaakazijn en hoeven uiteraard niet geschilderd te worden. Wel is het aan te raden om ze elk jaar even in de was te zetten. Dit kan met een simpele boenwas, een autowas of u kunt een speciale was voor kunststof kozijnen die u bij uw bouwmarkt koopt.

 

Uiterlijk

Qua uitstraling kan het zo zijn dat u kunststof kozijen te strak vindt. Gelukkig voor deze mensen is er tegenwoordig de mogelijkheid om voor een houtachtig uiterlijk te kiezen! Zo kunt u toch van de voordelen van een kunststof kozijn profiteren en heeft u ook de warme uitstraling van een houten kozijn. Bekijk in onze offertes hoe deze er uit zien!

Prijs/kwaliteit

Voor een betaalbare prijs schaft uw kunststof kozijnen. De prijzen liggen over het algemeen wat hoger dan de prijzen voor houten kozijnen maar aan onderhoud bent u minder kwijt. Kunstof kozijnen kunnen ook tientallen jaren meegaan. Let bij het lezen van onze offerte goed op het gebruikte kunststof en de kwaliteit daarvan. Kwaliteit herkent u ook aan het KOMO kwaliteitskeurmerk.

Veiligheid

Kunststof kozijnen zijn goed bestand tegen inbraak. Controleer of uw kozijnen het Keurmerk Veilig Wonen hebben. Er zijn tal van mogelijkheden om inbraakwerende constructies op uw kozijnen aan te brengen die het moeilijker maken om een raam open te breken. Het kan een inbreker net besluiten uw huis over te slaan! Vermeld in de aanvraag naar onze offertes of u hier meer over wilt weten.

Vergunning

Check op Verbouwkosten.com of je een vergunning nodig hebt. In sommige gevallen ben je hiertoe verplicht, terwijl je in andere situaties wel zonder meer aan de gang kunt.