Houten kozijnen

In het begin van de jaren ’80 gingen veel woningcorporaties van houten kozijnen over op kunststof kozijnen. Dit was vanwege een verondersteld lager onderhoud en lagere prijzen. Ondertussen hebben er weer veranderingen plaatsgevonden waardoor houten kozijnen weer terug zijn! Door de enorme vooruitgang in de kwaliteit van houten kozijnen ze zijn tegenwoordig 50 jaar later nog te gebruiken.

Prijs

Houten kozijnen zijn meestal goedkoper dan kunststof- en aluminium kozijnen. Ze vergen wat meer onderhoud dan kunststof gordijnen (maar vergeet niet dat ook kunststof kozijnen onderhoud vergen!) maar gaan langer mee. Waar bij kunststof de restwaarde na 25 jaar op 0% ligt, is dat bij hout ongeveer 60%. Daarom zijn houten kozijnen voordeliger. Leg onze offertes naast elkaar om te zien wat voor u het voordeligst is!

Duurzaamheid

Hoe lang een houten kozijn meegaat en hoe vaak het geschilderd moet worden hangt af van het soort hout. Het minste onderhoud aan uw houten kozijn heeft u als de houtsoort in die gebruikt is Duurzaamheidsklasse I of II valt. Let op het FSC- of KOMO keurmerk of het keurhout-logo om te zien van welk hout de kozijnen zijn gemaakt. Zo weet u ook of het hout afkomstig is uit verantwoord gekapte bossen. In onze offertes treft u ook deze informatie aan.

Op Trapliftinfo.nl zie je dat de traplift is door toekomstige kopers simpel te verwijderen terwijl een complete verbouwing van slaap- en badkamer beneden veel rigoureuzer is.

Onderhoud

Het is belangrijk om houten kozijnen goed te onderhouden om de isolatiewaarde hoog te houden. Hierdoor voorkomt u hogere energiekosten. Een ander voordeel van houten kozijnen is dat reparaties relatief gemakkelijk zijn uit te voeren en dat delen vervangen kunnen worden door nieuwe stukken hout.
Uitstraling
Tegenwoordig is ook de klassieke uitstraling weer populair. Houten kozijnen hebben een warme, krachtige uitstraling die uw woning een authentieke look geeft. Ook heeft u met houten kozijnen de mogelijkheid om van kleur te veranderen omdat ze overschilderbaar zijn.