Aluminium kozijnen

In de jaren ’50 werden voor het eerst aluminium kozijnen gebruikt ter vervanging van de toen veel gebruikte stalen kozijnen. Als voordeel hadden de aluminium kozijnen dat ze veel lichter waren en langer meegingen. Tegenwoordig worden ze nog veel gebruikt vanwege het krachtige materiaal en tegelijk lichte gewicht. Ook op inbraakwerendheid scoren ze hoog, aluminium kozijnen isoleren goed en gaan lang mee. Bovendien heeft aluminium de eigenschap stof af te weren waardoor ze aan onderhoud weinig tijd kosten. Veel voordelen dus!

Prijs /duurzaamheid

Zoals u wellicht vermoedt, betaalt u voor deze voordelen ook meer dan voor het gemiddelde houten of kunststof kozijn. Aluminium is echter zeer bekend om haar duurzaamheid, ze gaan maximaal zo’n 60 jaar mee! Ook voor het oog op het milieu doet u er goed aan om voor aluminium kozijnen te kiezen omdat er veel aluminium voorradig is en het te recyclen is. Een milieubewuste keuze dus.

Op Scootmobiel.org zie je dat vrijheid reden nummer 1, 2 en 3 is waarom mensen voor een scootmobiel kiezen en pas wanneer uw hem echt nodig heeft, beseft uw de waarde.

Vormgeving

Aluminium kozijn hebben een elegante maar ook degelijke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en ook bestaan er gladde uitvoeringen of kozijnen met een structuur. Ook zijn er verschillende vormen mogelijk; ronde ellipsvormen of meer hoekig. Mogelijkheden genoeg om uit kiezen wat bij uw woning past!

Onderhoud

Gemoffeld of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch waardoor het geen vuil of stof aantrekt. U zult dus weinig onderhoud hoeven plegen! Schilderen is niet nodig, en vanwege het krachtig materiaal zullen er ook geen spleten optreden waarin vuildeeltjes terecht komen. Nog een tip: bij aluminium kozijnen kunt u op het VMRG-keurmerk letten dat aangeeft dat er een thermische onderbreking is aangebracht wat condensatie beperkt. Aangeraden wordt om uw aluminium kozijnen elke 2 jaar te reinigen als u in een landelijk gebied woont, en elke 4 jaar wanneer u in een stedelijke omgeving woont.

 Serre

De eerste vraag van woningeigenaren is bijna altijd wat het beste materiaal is en wat de kosten van kozijnen in een serre zijn. Op Serre-prijzen.nl zie je welke kosten verreweg het laagste zijn en daarnaast bespaar je ook nog op de verf.